Przyprawa do indyka w torebce

Mięso indyka jest bardzo różnorodne. Najdelikatniejsze i najchudsze jest mięso z piersi, a najwykwintniejsze dania przyrządza się smażąc je, piekąc lub dusząc w całości. Nieco odmienne...

Mięso indyka jest bardzo różnorodne. Najdelikatniejsze i najchudsze jest mięso z piersi, a najwykwintniejsze dania przyrządza się smażąc je, piekąc lub dusząc w całości. Nieco odmienne w smaku, przypominające dziczyznę, jest mięso z udźca, przez wielu uważane za najsmaczniejsze.

W celu ułatwienia przygotowania potraw z indyka przygotowaliśmy mieszankę, która pozwoli także wydobyć najwspanialszy zapach i smak. Przyprawą do indyka można nacierać mięso przed pieczeniem, duszeniem, smażeniem sauté czy panierowaniem.

Więcej Mniej

Informacje żywieniowe

Więcej informacji wkrótce

Składniki

Sól, papryka słodka – 11%, czosnek – 9%, musztarda w proszku (gorczyca, ocet spirytusowy, cukier, sól, przyprawy), cebula, pomidor suszony – 4,5%, cukier, bazylia – 4,5%, chili, pieprz czarny, gałka muszkatołowa, kurkuma.

KOD UPC (Sztuka)

5900084176019

Powiązane przepisy