Pliki cookie pomagają nam dostarczać treść naszego serwisu. Używając serwisu zgadzasz się na wykorzystanie przez nas plików cookie. OK Więcej informacji »

[Przejdź do zawartości]

Search form

Duszone Warzywa

Izabela Compel

Porada dodana przez

Miasto: Sułów

Przeglądaj wszystkie porady dodane przez użytkownika

Duszone Warzywa
Porcje dla 5 Łatwe
Bez Oceny (Zaloguj się by ocenić) Zapisz w moich ulubionych

Takie "a'la warzywa na patelnię" własnej roboty.

Składniki

  • 8 ziemniaków

  • 20 dag. fasolki szparagowej
  • 2 cukinie
  • 5 marchewek
  • cebula
  • zioła prowansalskie, bazylia, sól i pieprz do smaku.

Przepis

ETAP 1 Ziemniaki obieramy, kroimy w plastry. Cukinię kroimy w kostkę, marchewkę i cebulę w krążki, fasolkę w nieduże kawałki. Warzywa wrzucamy do garnka i dusimy z odrobiną oleju i szklanką wody. Dodajemy przyprawy, dusimy do miękkości.

[Wróć na górę]