Each of us has a flavor story.

Share yours, and McCormick will make a donation to United Way to help feed those in need.

Share your flavor story, and we'll make a donation to United Way to help feed those in need.

Thank you for sharing your flavor story with us!

Your story resulted in a $1 donation to United Way Worldwide. Now, see how others around the world are talking about flavors and get others involved.

We were unable to submit your flavor story.

Please check back later to submit your flavor story and we'll make a $1 donation to United Way Worldwide. Now, see how others around the world are talking about flavors and get others involved.

So, what is a flavor story?

From recipes passed down through the generations to a memorable meal shared with loved ones, our flavor stories connect us to one another. We want you to share yours.

Terms & Conditions Privacy Policy
Add Image or Video
Participants must acknowledge ownership of all content – written, visual and video.
Terms & Conditions

Search form

Dla prasy

04.12.2012

McCormick Polska wyraża swoją społeczną odpowiedzialność poprzez strategiczne partnerstwo w ramach swiątecznej zbiórki żywności

Stefanowo, 29 listopada, McCormick Polska, właściciel marek Kamis i Galeo, został partnerem strategicznym XVI Świątecznej Zbiórki Żywności, organizowanej przez Federację Polskich Banków Żywności. Firma wesprze akcję finansowo, przekaże żywność oraz udostępni swoje powierzchnie magazynowe i możliwości dystrybucyjne, angażując w działania związane ze zbiórką swoich pracowników.

McCormick & Company Inc., firma-matka polskiej spółki, to światowy lider branży przypraw i produktów smakowych, obecny ze swoimi markami w ponad 110 krajach na całym świecie. Od samego początku działalności firma zobowiązała się pomagać społecznościom lokalnym i wspierać różnego rodzaju wysiłki humanitarne w różnych częściach świata. Aktualnie McCormick rozszerza swoją tradycję na Polskę, gdzie prowadzi działalność od ponad roku. Firma zaangażuje swoich pracowników w ramach Świątecznej Zbiórki Żywności organizowanej przez Federację Polskich Banków Żywności.

Celem akcji wspieranej przez McCormick Polska, jest zebranie jak największej ilości produktów spożywczych i przekazanie ich osobom potrzebującym, takim jak rodziny wielodzietne, samotni rodzice, bezdomni, bezrobotni, a także seniorzy i niepełnosprawni. Federacja Polskich Banków Żywności, wraz z siecią przeszło 3,5 tys. organizacji lokalnych, dociera z pomocą do ponad półtora miliona potrzebujących. W samym tylko 2011 r. Polskie Banki Żywności zdołały przekazać osobom w potrzebie 760 ton artykułów spożywczych. Projekt służy także budowaniu świadomości społecznej dotyczącej problemu ubóstwa i niedożywienia w Polsce.

Zaangażowanie McCormick Polska będzie obejmowało wsparcie finansowe oraz przekazanie produktów Kamis i Galeo. Dodatkowo, firma udostępni swoje powierzchnie magazynowe i możliwości dystrybucyjne, angażując swoich pracowników w proces przewożenia zgromadzonej przez Banki Żywności produktów do magazynów organizacji.

Firma będzie także zachęcać swoich pracowników do uczestniczenia w ramach wolontariatu pracowniczego, w segregowaniu zebranej żywności, która zostanie zwieziona do magazynów Banku Żywności w Regułach. Ponadto pracownicy firmy w Stefanowie będą mieli szansę wesprzeć akcję w miejscu pracy, osobiście przekazując żywność i umieszczając ją w specjalnych koszach Banków Żywności, które zostaną rozmieszczone na terenie firmy.

– Podjęliśmy decyzję o zaangażowaniu się w Świąteczną Zbiórkę Żywności, gdyż działalność Banków Żywności jest nam bliska – sami wytwarzamy żywność i znamy jej wartość. Głęboko wierzymy w konieczność pomocy osobom potrzebującym, znajdującym się w trudnej sytuacji, a dzielenie się z innymi żywnością – tym, co jest niezbędne do przeżycia – uważamy za minimum, które możemy zrealizować. Jesteśmy dumni z zaangażowania naszych pracowników w tę jakże ważna inicjatywę – skomentowała udział w akcji Fiona McDonnell, prezes zarządu McCormick Polska.

Tegoroczna edycja Świątecznej Zbiórki Żywności planowana jest w dniach 7-9 grudnia, czyli podczas jednego z najintensywniejszych zakupowo weekendów w roku. W ramach poprzednich edycji akcji udało się zebrać już 5,5 tys. ton żywności, z czego zdecydowaną większość w ostatnich latach. W akcji można wziąć udział na trzy sposoby: uczestnicząc w tradycyjnej zbiórce w tradycyjnych sklepach, robiąc zakupy w sklepach internetowych lub wysyłając charytatywnego sms-a, co jest równoznaczne z zaangażowanie finansowym. Termin organizacji wydarzenia pozwoli wesprzeć potrzebujących jeszcze przed tegorocznymi świętami.

O McCormick & Company, Incorporated
McCormick & Company, Incorporated jest światowym liderem branży produktów smakowych. Wartość jej rocznych obrotów ze sprzedaży wynosi ponad 3,5 miliarda USD. McCormick prowadzi działalność w zakresie produkcji, marketingu i dystrybucji przypraw, specjalistycznych produktów spożywczych oraz produktów smakowych, przeznaczonych dla całego przemysłu spożywczego – placówek detalicznych, producentów żywności i przedsiębiorstw gastronomicznych.

Gdziekolwiek i cokolwiek spożywasz, codziennie możesz cieszyć się potrawami przyprawionymi przez McCormick. McCormick. Pasja smaków™.

W celu uzyskania dodatkowych informacji, zapraszamy do odwiedzenia naszej strony: www.mccormickcorporation.com

O McCormick Polska
Firma jest obecna od Polsce w 2011 roku. Jej główna siedziba znajduje sie w Stefanowie. McCormick Polska zatrudnia 1200 osób. Firma jest krajowym liderem na rynku przypraw i musztard, które oferuje pod markami Kamis i Galeo.

Zofia Kurek-Maciejewicz                              Przemysław Wardęga
Solski Burson-Marsteller                              Solski Burson-Marsteller